Paranatuisk hurtig hjemmeside

Kender du det danske firma Athenas? De sælger foredrag – altså de sørger for foredragsholdere, og de har alle de bedste i stalden. Da de fik ny hjemmeside – http://www.athenas.dk/ – stod de med en ret langsom forside, der tog over 9 sekunder om at indlæse i en browser! Det er alt for langsomt, så de fik en henvisning til en hastighedspecialist via deres SEO konsulent, og så skete der ellers ting og sager!

Kim Tetzlaff tryller med server og plugins

Det var Kim Tetzlaff fra KTJ-Media, der blev sat på opgaven med at gøre athenas.dk hurtigere, og lad os bare sige, at det vist lykkedes til fulde. Fra en loadtid på 9,5 sekunder ned til 0,8 sekunder! Ja, du læste rigtigt…

Den slags dramatiske reduktioner i indlæsningshastigheden opnås ved et udførligt og meget specialiseret arbejde med serveropsætning, reduktion af billedstørrelser og grafikfiler samt – ikke mindst – ved at installere og fintune plugins, der hjælper med at nedbringe den tid, det tager at indlæse hjemmesiden.

Det er et meget dramatisk resultat, der er opnået på athenas.dk, men det er langt fra enestående. Prøv engang at se denne her:

Esktremt hurtigere hjemmeside

Fra over 5 sekunder til lige under 1 sekund. Det er altså noget, der tæller for brugerne af hjemmesiden, og Google elsker jo hurtige hjemmesider.

Hvor hurtig eller langsom er DIN hjemmeside?

Du kan faktisk nemt selv tjekke din hjemmeside eller webshop for loadtiden, og du kan lige så godt være forberedt på, at der er forbedringer at hente. Du kan teste her: http://tools.pingdom.com/fpt/ – husk at vælge Amsterdam som målepunkt, da det er det tætteste på Danmark. Hvis du har USA som marked, skal du selvfølgelig vælge USA i stedet.

Generelt er det svært at sætte en tid som minimum, men jeg vil sige, at alt over 2 sekunder er for langsomt! Har du en loadtid på 2 sekunder eller mere, bør du hyre for eksempel Kim Tetzlaff til at få rettet op på det snarest muligt. Det giver bedre placeringer i Google, og det giver flere salg, gladere gæster og meget mere.

God fornøjelse med en af de vigtigste tests, du kan udsætte din hjemmeside for!

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *