Nye døre

Det meste af tiden holder jeg meget af det stykke arbejde, jeg er med til at udføre som medlem af skolebestyrelsen her i vores lille stationsby, hvor der er så tilpas god søgning til skolen, at vi ikke umiddelbart er i fare for at miste vores lokale skole, selv om sammenlægninger og nedlægninger af skoler i høj grad er på mode blandt kommunale politikere.

Men en gang imellem løber vi ind i sager, som giver stor intern uenighed i bestyrelsen, og et par af medlemmerne er ikke altid specielt tilbageholdende med hensyn til det sprogbrug, de anvender. Så diskussionerne kan en sjælden gang imellem gå op i et skingert leje, som rent faktisk ikke fremmer noget som helst.

Vi har lige haft sådan en situation, som har strakt sig over flere møder. Baggrunden er, at vi skal have nye vinduer i den ene af skolens to bygninger. De gamle vinduer er ganske enkelt ved at være godt rådne i vinduesrammerne, og vores kommune har afsat penge på dette års budget til en udskiftning.

Men hvordan skal sådan nogle vinduer se ud? Det er jo en sag for skolebestyrelsen, og der var fra starten bestemt ikke enighed om, hvilken type vinduer vi skulle vælge. De gamle vinduer i den bygning er helt traditionelle dannebrogs vinduer, som udseendemæssigt passer udmærket til bygningens stil.

Vores skoleinspektør, der deltager i bestyrelsesmøderne, har indstillet, at de nye vinduer skal være med én stor glasflade uden sprosser af nogen art. Han har argumenteret med, at det vil give mere lys i klasselokalerne, fordi sprosser uanset tykkelsen altid vil virke dæmpende på indtrængningen af lys i et rum.

Skoleinspektøren har også anført, at det firma, der står for vinduespudsningen på skolen, har tilkendegivet, at det vil nedsætte prisen på vinduespudsningen en smule, fordi det ganske enkelt tager mindre tid, når vinduerne er uden sprosser.

Men et par af bestyrelsens medlemmer slog på, at det stilmæssigt ville være helt håbløst med den type vinduer, og de pegede begge to på, at det ville klæde bygningen langt bedre med nogle rigtige bondehusvinduer – se dem her.

Vores formand mindede om, at vi ved valget nok også skal foretage en afvejning af typen af vinduer og priser, for vi er jo nødt til at holde os til det budget, vi har at gøre med. Skoleinspektøren kunne så fortælle, at han allerede havde indhentet nogle prisoverslag, og de viste, at budgettet godt kan rumme de lidt dyrere typer af vinduer, men han ville stadig væk fastholde sit ønske om vinduer uden sprosser.

Det vil også gøre det nemmere at få det til at passe sammen med de fire udvendige døre i bygningen, som også skal udskiftes med nye døre fra JNA. For der er vel ingen, der forestiller sig, at vi skal have døre i stil med for eksempel bondehusvinduer, fremførte inspektøren.

Sådan rullede diskussionen frem og tilbage over et par møder, men som så mange gang før, endte det med, at vores skoleinspektør får sit ønske opfyldt, så der nu skal monteres vinduer uden sprosser. Det arbejde påbegyndes i næste uge.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *