Musik påvirker

Det er lidt tankevækkende, hvordan mange af os lader os påvirke af de mennesker, vi omgiver os med. Det har jeg selv oplevet på allernærmeste hold, efter at jeg for snart to år siden mødte Jeppe, som jeg blev kærester med. Hans store interesse for musik af næsten enhver art har i hvert fald smittet klart af på mig.

Tidligere har jeg aldrig været specielt interesseret i musik, bortset fra at jeg altid godt har kunnet lide at have radioen kørende i baggrunden, når jeg har lavet et eller andet praktisk herhjemme. Men jeg har aldrig selv spillet musik, før jeg mødte Jeppe.

Nu er jeg kommet i gang med at spille lidt på keyboard som vi i gamle dage kaldte for en synthesizer . I starten var det bare noget ubehjælpsom klimpren med en finger ad gangen, men på et tidspunkt blev jeg så interesseret i det, at jeg valgte at tage lidt undervisning hos en spillelærer for at komme rigtigt i gang med musikken.

Hos spillelæreren blev jeg undervist i at spille klaver, for det var nu den undervisning, han kunne tilbyde mig, men min tanke var, at kan man nogenlunde mestre at spille klaver, så kan man vel også blive god på et keyboard, og den ide har jeg da i høj grad fået bekræftet.

Hos spillelæreren var det mest klassisk musik, jeg blev undervist i, og da jeg først havde fået nogenlunde styr på klaveret, spillede min lærer og jeg flere gange sammen, idet han spillede på violin, men jeg spillede klaver.

Herhjemme er det ikke klassisk musik, som Jeppe og jeg nu spiller sammen. Jeppe har erfaring med en række forskellige musikinstrumenter, men han foretrækker helt bestemt at spille på guitar, når det handler om den mere moderne musikgenre. Se i øvrigt hans yndlingsbutik med musikinstrumenter her: http://www.danguitar.dk/category/musikinstrumenter-319/

Et andet af hans foretrukne musikinstrumenter er en saxofon, som han faktisk er rigtig god til at spille på. Den bruger han oftest, når vi øver os på forskellige numre fra moderne musicals, hvilket nok er den genre, jeg selv holder mest af.

For ikke så længe siden sagde Jeppe pludselig en aften, at jeg burde øve mig i at synge til netop musikken fra musicals, for han havde lagt mærke til, at jeg har en sangstemme, som passer fint til netop den slags musik, sagde han.

Jeg må indrømme, at jeg blev noget overrasket, for jeg har aldrig tænkt på, at min sangstemme var noget særligt. Jeg har selvfølgelig godt vidst, at jeg er i stand til at synge rent, men jeg har altid ment, at min stemme er for svag til rigtigt at trænge igennem.

Men Jeppe kom en dag og satte en mikrofon op på et stativ, så jeg kan sidde ved keyboardet og synge i mikrofonen, mens jeg spiller. Han har så forbundet mikrofonen til den forstærker, som keyboardet også er koblet til, og jeg kan da godt høre, at når min sangstemme bliver forstærket på den måde, lyder den meget mere magtfuld.

Indtil videre nøjes Jeppe og jeg med bare at spille for fornøjelsens skyld, men man ved jo aldrig, hvad der sker i fremtiden.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *