Backgammon er et af de ældste spil i verden. Typen af spillet, som vi kender i dag, kommer oprindeliget fra Arabien, men man kan også spore spillet tilbage til Grækenland eller Ægypten. Og der er en grund til, at spillet er nævnt i hele verden. Det kan nemlig spilles, ligesom de andre meget gamle brætspil, på tværs af nationaliteter og sprog. Man behøver sågar ikke kende hinanden for at tage et spil backgammon.

Faktisk kan du tage dit lille sæt backgammon med rundt i hele verden, sætte dig i hvilken som helst lufthavn eller café i hvilket som helst land, og spille et spil med fremmede forbipasserende. Nogle vil måske synes, at det er underligt, men er du venlig og imødekommende, skal der nok være nogle, der tør tage et spil med dig. 

Spil med alle

Fordi spillet er baseret på terninger og simple brikker, er der ikke noget, der forhindrer, at man kan spille med folk, selvom I ikke kan tale sammen. Det kan være et godt spil at lære sine børn, hvis I tager på ferie i udlandet. På den måde kan de hurtigt få nye venner over et spil backgammon, uden at de behøver kunne snakke med sine nye legekammerater.

Det er også et spil for alle – store og små. Reglerne er meget simple. Man skal ’bare’ flytte sine enten sorte eller hvide brikker fra den ene ende af brættet til den anden. Det vigtigste man skal huske, hvis man ikke spiller med den berømte dobleterning, er, hvordan brikkerne skal stå, inden man går i gang.

Jo bedre du bliver, desto flere træk lærer du. Og når du er god nok, så kan du jo deltage i turneringer på både lokalt, nationalt eller europæisk niveau. Det skulle i så fald ikke være første gang, at en dansker bliver europamester i backgammon.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *