Øjenlaser operation

Det er da vist snart på tide, at du aflægger Henrik et besøg, sagde min kone en dag i forrige uge, da jeg endnu en gang måtte have en lup frem for at læse teksten på en etiket, der var skrevet med meget lille skrift. Henrik er en af vores bekendte, og han er øjenlæge.

I første omgang var jeg nok lidt stædig og sagde til min bedre halvdel, at med så lille en skrift var det da klart, at jeg ikke kunne læse teksten. Men hun kunne, så jeg måtte noget modstræbende indrømme, at jeg nok var kommet til det punkt, at jeg skulle have nogle nye briller med mere styrke i.

Så jeg gav mig og ringede til Henriks kone, der har funktionen som sekretær for sin mand, for at få en tid hos Henrik. Egentlig havde jeg regnet med, at der nok ville gå flere uger, før jeg kunne komme til en konsultation, for hos Henrik er det som hos de fleste øjenlæger sådan, at der normalt er fuldbooket flere uger frem i tiden. Men det viser sig, at der er øjenlæger uden ventetid:

Men Louise – Henriks kone – overraskede mig ved at finde en ledig tid til mig allerede dagen efter. Hun fortalte, at de kort forinden havde fået et afbud på klinikken, så jeg kunne få den ledige tid, hvis det kunne passe mig, og det kunne det.

Så dagen efter kom jeg til undersøgelse hos Henrik, og jeg fortalte ham, at min nærsynethed vist var taget til, så jeg nok skulle have nye briller. Men det kom til at vise sig, at jeg havde taget fejl, for hans undersøgelse af min øjne afslørede, at jeg havde pådraget mig grå stær i begge øjne.

Det blev jeg da noget forskrækket over at høre, men Henrik tog det helt roligt og spøgte lidt med, at når man er nået i min alder, så er grå stær nærmest en folkesygdom. Og heldigvis kan der gøres noget ved det, trøstede han mig med.

Jeg var den sidste patient den dag. så Henrik gav sig god tid til at fortælle mig om den lille operation, han senere ville udføre på mine øjne og udskifte mine naturlige linser i øjnene med nogle kunstige, som så i øvrigt kan udformes sådan, at jeg slipper for at gå med briller bagefter.

Han fortalte også, at jeg allerede et par dage efter operationen nok kan regne med, at mit syn er blevet meget bedre. Det lød jo godt, men jeg kunne nu ikke dy mig for at spørge, om der ikke kan opstå komplikationer ved sådan en operation.

Henrik fortalte så, at i få tilfælde kan der opstå det, man kalder efterstær, som er urenheder i øjnene efter det operative indgreb, men den slags urenheder kan nemt fjernes med øjenlaser som beskrevet her på denne side, og det er under alle omstændigheder helt smertefrit ligesom selve operationen, fortalte han.

Så nu har jeg vænnet mig til tanken om, at jeg på tirsdag i næste uge skal have foretaget den nødvendige operation, og jeg glæder mig til at kunne se klart igen.

Disclaimer

Related Posts

Meget mere end en sutteflaske

Vi mennesker vil gøre alt i vores magt for at gøre vores børn trygge og

Isenkram – alt det du mangler til dit hjem

Står du i den dejlige og spændende situation, at du lige er flyttet hjemmefra og

Et voksende fænomen

Sex dating er et nyt populært fænomen. I gamle dage, når man gik på date,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *